Skip to main content

Masterclass van afwezigheid naar aanwezigheid

By 12 januari 2023Nieuws

Masterclass van afwezigheid naar aanwezigheid

Home > Masterclass van afwezigheid naar aanwezigheid

Masterclass van afwezigheid naar aanwezigheid

Donderdag 23 februari 2023 vanaf 15.30 uur organiseert het samenwerkingsverband Nieuwe Waterweg Noord V(S)O de masterclass VAN AFWEZIGHEID NAAR AANWEZIGHEID in samenwerking met René Halberstadt van Ingrado.

Meld u met deze link Aanmelding Masterclass aan! Of klik op de knop onderaan.

Aanwezigheid VS verzuim
Het lijkt een semantisch detail, maar er zit een wereld van verschil achter deze termen. Wat weten we eigenlijk over de mate waarin onze leerlingen afwezig zijn? Maakt het uit of een leerling geoorloofd of ongeoorloofd afwezig is voor zijn of haar schoolsucces?

Hoe zit het wettelijk met het verschil tussen geoorloofd en ongeoorloofd verzuim? En hoe past dit in het denken in aanwezigheid? Hoe bevorder je aanwezigheid?

Tijdens een interactieve lezing zal René Halberstadt een inleiding geven over wat het denken over aanwezigheid betekent. Daarbij komen wetgeving, theoretisch wetenschappelijke achtergronden en praktische tricks & tips aan bod. Maar het belangrijkste is dat we met elkaar in gesprek gaan.

De Masterclass wordt gehouden in het Delta Hotel, Maasboulevard 15 in Vlaardingen.

We hopen met deze masterclass inspiratie te geven voor de omslag in denken van afwezigheidsbeleid naar aanwezigheidsbeleid. Want het vergroten van de aanwezigheid is de beste stap in de preventie van verzuim.

Meld je vandaag nog aan!

Laat een reactie achter